Малко над 17 000 са ваксинираните у нас. Една седмица бяхме

...
Малко над 17 000 са ваксинираните у нас. Една седмица бяхме
Коментари Харесай

Кои ограничения падат, ако удържим вируса

Малко над 17 000 са имунизираните у нас. Една седмица бяхме преди Франция, Нидерландия, Чехия. Тогава никой не сподели отлично ”, това сподели пред Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Правим всяка една партида, която дойде. Увеличаването на количествата идващите седмици и месеци е в пъти. Ние желаеме количества за всички жители. Интересът към имунизациите е огромен.

Само след месец ще имаме доста ваксини и ще насърчаваме хората да отидат да се имунизират. Големият проблем е да достигнем тези заветни 70% от популацията, което няма да се случи до края на годината ”, означи той и напомни, че при целесъобразните ваксини до момента не сме достигали и 40 %.

„ Има неспокойствие при хората и аз ги разбирам. За мен няма никакво значение коя ваксина ще си сложим. Големият проблем е да докажеш на Европейската организация по медикаментите, че продуктът ти е ефикасен и безвреден ”, подчерта главният държавен здравен контрольор.
 
„ В момента сме в доста добра обстановка. Успяхме да сложим инфекцията под надзор. Да си на 27-о място по заболеваемост е доста добре, само че би трябвало да успеем да задържим това.

Пипаме доста деликатно. Разрешихме единствено обособени действия в учебните заведения и ВУЗ-овете. До края на януари най-малко ще е по този начин. Ако продължим да държим ниски стойности, можем да стартираме да мислим за промени в учебните заведения, само че не всички възпитаници едновременно да бъдат пуснати, и за бизнесите.

В последните 4-5 избори, в които съм дал своя вот, ми е отнемало не повече от 10 минути. Ежедневно има доста повече събития, където вършим повече контакти и рискът е по-голям ”, съобщи доцент Кунчев.

„ Не е проблем да осигурим маски, дезинфектанти, имунизиране на членовете на комисиите ”, безапелационен бе той.

 

Имаме доста учредения за оптимизъм и значително учредения да сме деликатни и прецизни. Продължаваме да търсим салдото ”, сподели доцент Кунчев в отговор на въпрос ще има ли още разхлабване на ограниченията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР